Ticket #539 (closed Bug report: invalid)

Opened 11 years ago

Last modified 11 years ago

WiFidog won't work properly for clients routed from other subnets

Reported by: neo Owned by:
Priority: normal Milestone: Not yet assigned to a Milestone
Component: Gateway Version:
Keywords: route routing subnet wifidog nocat Cc:

Description

Hi guys,

I'm running wifidog on openSuSE 11.1 x86. Everything is working fine, but only in a single subnet. I want to route 3 different subnets to my wifidog gateway. Ping and portal redirection is also working fine from the other networks, but when I'm logging in, it gives me the green error page. On console view it tells me, that wifidog can't get the MAC address from the client. So what to do? I looked in our running NoCat system and there's a switch to set the Gateway mode from captive to passive. I think this is the solution. My question is now, is there in wifidog a similar switch or does is work in another way or don't it works in general?

Change History

Changed 11 years ago by benoitg

  • status changed from new to closed
  • resolution set to invalid
  • component changed from Gateway and Auth server to Gateway
  • summary changed from routing problems to WiFidog won't work properly for clients routed from other subnets

Wifidog needs access to the MAC address (it's a fundamental part of it's design). If you want to gate several subnet, either you install, one gateway per subnet, our you proxy arp requests (proxying arp requests will be covered by more general networking documentation).

Note: See TracTickets for help on using tickets.